«ЗБЕРЕЖЕНЕ.UA»,

Перемога!» Про що це слово і як кожен з нас може допомогти її наблизити? Все простіше, ніж здається, адже навіть наші захоплення, хобі і якісь неординарні вміння можуть приносити величезну користь. Головне - направити їх у правильне русло.

Так учениця 9-А класу ліцею №20 Слобідського району Дмитренко Поліна з п'яти років займається в театральній студії і тому без вагань долучилася до участі у проєкті «ЗБЕРЕЖЕНЕ.UA», який був створений для творчих підлітків з різних куточків України. Він проходив у Німеччині за підтримки різних спонсорів. Його метою було створення вистави для української та німецької публіки про українців та їхню культуру. «Збережене» – поетична вистава, яку ми створили за три серпневі тижні, згадує Поліна, вистава про трагічний період в історії України. Період мистецького покоління початку XX століття, який називають «розстріляним відродженням».

Кожен, хто відвідав виставу, мав змогу познайомитися глибше з історією нашої Батьківщини, відчути біль, силу та відважність, з якими українці захищають своє. Свою домівку, культуру, землю.

Пишаємося нашими дітьми: талановитими, самовідданими, які з притаманною їм пристрастю та захопленням несуть у світ своє бачення та позицію, які не дають забути, що у їхній рідній країні війна і кожен з них на власному досвіді відчув її жахи.

Дякуємо Поліні за активну позицію, за те, що, попри всі негаразди, не опускає рук і перетворює свій талант і захоплення на справжню зброю, а також за неоціненний внесок у нашу ПЕРЕМОГУ!

Кiлькiсть переглядiв: 73